KIRTAN & MEDITATIE | DHANYO SCHOLTEN

Een tijdje bij elkaar zitten is veel meer dan dat. Het is iets heel diepzinnigs als we daarbij ook nog verbinding maken via de klanken van ons hart. Het raakt ons diepe innerlijke zelf. Een onderhuidse ervaring. Het is precies wat we vroeger zouden doen, voor eeuwig rond het vuur zitten en elkaar vertellen hoe hét is.

Op deze avond bij Pllek komen we samen om te mediteren en te zingen, geleid door de prachtige klanken van het harmonium, de gitaar en andere instrumenten.

Kirtan is een woord uit het Sankskriet dat ‘lof’ of ‘lofrede’ betekent. Het is ook bekend als sankirtana en wordt gebruikt om een vorm van call-and-response-chanting te beschrijven waarbij mantra’s of hymnen betrokken zijn. Het is een traditie die zijn oorsprong vindt in Indiase religies, met name het sikhisme, het boeddhisme en het vaishnavisme. Het zingen wordt uitgevoerd naast instrumenten, zoals cimbalen, harmonium of drums en wordt vaak beoefend in combinatie met acteerprestaties en verhalen vertellen. Het onderwerp kan een religieuze context hebben, maar kan ook betrekking hebben op mythologie of actuele sociale zaken.

Deze kirtan wordt geleid door Dhanyo Scholten.

Dhanyo werd geboren en getogen in de spirituele community. Sinds 2007 hebben duizenden mensen genoten van de wekelijkse Kirtan op vrijdag of de maandelijkse sessies bij Svaha Yoga in de Jordaan, welke Dhanyo met zang en harmonium begeleidt.

Dhanyo – harmonium | João – gitaar | Ábris – viool | Aravinda – dholak

Om Namah Shivaya ❤️

Voor deelname wordt een bijdrage gevraagd van €15
Aanvang: 17:00 uur

Info & Tickets

  • zo 18 feb
  • 17:00 - 19:00

Delen