LIE DOWN CONCERT | MATTEO MYDERWYK

Pak een zitzak en een deken, neem plaats en laat je betoveren door de pianoklanken van Matteo Myderwyk!

Pianist Matteo Myderwyk bracht afgelopen jaren als eerste Nederlandse pianist solo pianomuziek uit bij het gerenommeerde internationale label Warner Classics. Zijn albums Notes of Longing (2021) en Veluwe Suite (2022) werden met lof ontvangen. In de zomer van 2023 verscheen Matteo’s nieuwe album; A brief nostalgia.

Dit bleef niet onopgemerkt, zo werd Matteo genomineerd voor een Edison Award.

Hij tourde dit najaar met een geheel toetsenarsenaal langs grote concertzalen als Concertgebouw, Tivoli, De Doelen, Muziekgebouw Eindhoven, Musis Sacrum. Maar in Pllek speelt hij gelukkig vertrouwd een ligconcert op alleen een piano.

In 2024 verschijnt opnieuw pianosolo werk van zijn hand; Renaissance zal in de loop van het jaar uitgebracht worden. In Pllek geeft hij hier alvast een voorproefje van!

Matteo’s jarenlange opleiding als klassiek pianist aan het conservatorium leerde hem vooral om muziek van zijn helden Bach, Liszt en Messiaen achter te laten en zijn eigen muzikale taal te vinden. Allereerst besloot hij om alle klassieke regels van zich af te gooien. Muziek maken zonder vooraf gemaakte afspraken; om als doel te hebben om in het moment muziek te maken. Dit was gelijk de belangrijkste les die hij leerde in deze experimentele periode; muziek staat niet op papier maar wordt in het moment gemaak

Info:
Deuren open: 19:30
Aanvang:Β 20:00

Info & Tickets

  • zo 04 feb
  • 20:00 - 21:30

Delen