Enkutatash! | Ethiopisch/Eritrees Nieuwjaarsfeest: met Entoto Band

In september begint de herfst in Ethiopië en Eritrea. Het land raakt bedekt onder de gele meskel- bloemen, “Adey Abeba”. Dit moment brengt het nieuwe jaar. 

Beleef deze rijke Oost-Afrikaanse culturen door middel van heerlijk Ethiopisch eten, een traditionele koffieceremonie, mode, een tekenworkshop voor kinderen, de obscure Ethiopische en Eritrese cassettes van DJ Terrie Ex en meer! De nieuwjaarsviering wordt swingend afgesloten met een optreden van Entoto Band gevolgd door een traditioneel nieuwjaarsvuur. Een ritueel vuur, “Chibbo” genaamd, die door mannen wordt gebrand als teken van de wens om de oude geesten weg te jagen en ruimte maken voor nieuwe – betere – geesten.

Entoto Band
Entoto is een negenkoppige band, met Ethiopische zangeres, Eritrese zanger/saxofonist, blazers, hammond orgel, synths, keys, gitaar, drums en percussie. Naast eigen interpretaties van klassiekers uit beide landen bestaat het repertoire tevens uit eigen werk  in de Ethiopische taal Amhaars en het Tygrinia van Eritrea. Tijdens dit concert maken enkele gastmusici hun opwachting, zoals Broken Brass Ensemble en een Ethiopisch-Nederlandse rapper Dichter. Zeer dansbaar en toegankelijk. Dit jaar verschijnt het debuutalbum waarvan via soundcloud al enkele nummers te beluisteren zijn.

Info & Tickets

  • zo 11 sep
  • 13:00 - 18:00

Delen