RUIGE RAKKERS | TALK WITH THE TALKING DRUM

Ruige Rakkers is dé zondagse activiteit op de NDSM voor iedereen tussen de 4 en 12 jaar oud. Iedere week tussen 13:00 en 16:00 kun je vrij inlopen en deelnemen aan diverse programma’s. Deze week kun je muziek maken bij Gino’s Music Circus!

De talking drum is een instrument uit West-Afrika (ookwel Tama in het Wolof uit Senegal). Het is een voorouderlijk instrument wat enorm nuttig is om te communiceren tussen dorpen en om boodschappen te delen. Ook word de Tama gebruikt bij ceremonies, doopplechtigheden en bruiloften, waarbij mensen samen spelen en ritmes, harmonieën en beats maken. Je bespeelt het instrument met je eigen energie en kunt de tonen veranderen!

Over Mame

Laten we je voorstellen aan Mame N’Diack Thiam, de altijd vrolijke en veelzijdige kunstenaar uit Senegal. Op 24 oktober zal Mame N’Diack Thiam optreden in het Tobacco Theater in Amsterdam. Samen met zijn groep Yella Yellebow nodigen ze je uit voor een avond vol live muziek, ceremonie, zelfgemaakt Senegalees eten en nog veel meer! Als je op zoek bent naar een avond gevuld met pure vreugde en los gaan op de dansvloer, dan is dit je kans.

Mame N’Diack Thiam is niet alleen een geweldige muzikant, maar hij heeft ook een belangrijke boodschap te delen. In de afgelopen 16 jaar heeft Mame gereisd naar veel verschillende landen en altijd zijn muziek gebruikt als een kracht ten goede. In de komende weken zal Sinchi meer delen over zijn reis, zijn werk en zijn levenslange band met de talking drum. Wist je dat dit instrument uit West-Afrika het vermogen heeft om menselijke spraak na te bootsen? Of dat het wordt gebruikt om berichten over grote afstanden te sturen? Blijf op de hoogte om meer te leren over dit boeiende instrument, zijn vele betekenissen en de kracht van genezing.

Entrée: gratis

Info & Tickets

  • zo 17 dec
  • 13:00 - 16:00

Delen