ONZE PRODUCTEN

Wij willen mensen inspireren, prikkelen en kennis laten maken met andere inzichten, andere smaken en het onbekende. Elk seizoen serveren wij een nieuw menu en daarom werken wij met seizoensproducten uit de buurt. Zo groeien onze groenten bijvoorbeeld op een eigen stukje land bij boer Wim Bijma. Daarnaast ontwikkelt onze chef Dimitry Mulder met onbewerkte ingrediënten zijn eigen producten van A tot Z zodat de smaak en voedingsstoffen zuiver en puur blijven.

Ons menu is 75% vegetarisch, waarvan 25% zelfs veganistisch. Wij zijn geen principiële vegetariërs, een goed stuk vlees of vis kunnen wij waarderen, maar met onze kaart streven we ernaar de carnivoren nieuwsgierig te maken naar de bijzondere alternatieven die de vegetarische keuken te bieden heeft. Wij houden van lekker eten. Maar wel met liefde en respect voor de natuur.

“Ik probeer onze leveranciers vooral allemaal zo dicht mogelijk in de buurt te hebben, mede omdat we vaak zelf naar de leveranciers rijden om onze verse producten persoonlijk op te halen. Maar ook om op die manier de lokale bedrijven te steunen. Zo halen wij al onze groenten zelf op bij boer Wim Bijma” – Dimitry Mulder. Lees HIER het uitgebreide interview!

GROENTEN VAN WIM BIJMA

Het land van WIM BIJMA is voor koks wat de Chocoladefabriek voor Sjakie is. Een groenten walhalla waar chef Dimitry Mulder twee keer per week hoogstpersoonlijk naartoe rijdt om zijn verse biologische groenten te verzorgen en te oogsten. Sinds 2015 heeft Pllek een eigen stukje land waar het hele jaar door seizoensgroenten en diverse kruiden groeien. De eigenzinnige en officieel gepensioneerde boer Wim kweekt hier sinds jaar en dag uit liefde voor zijn vak biologische groenten. Een liefde en passie die hij deelt met chef Mulder. Er zijn slechts een beperkt aantal restaurants die bij Wim mogen afnemen en Pllek is oprecht trots dat zij één van deze restaurants zijn.

DUURZAAM GEVANGEN VIS

Sinds 2014 heeft Pllek het keurmerk van de Stichting VIS & SEIZOEN wat erop duidt dat alle vis 100% duurzaam, verantwoord en seizoensgebonden is. Pllek koopt zijn vis in bij Jan van As en heeft er bewust voor gekozen om met seizoensgebonden en duurzame vis te werken. Daarnaast laat Pllek de bedreigde vissoorten graag met rust. Zo zal je geen tonijn, rog of talbot op het menu zien staan en zeker geen kweekvis.

BROOD ZONDER TOEVOEGINGEN

In samenwerking met bakkerij Kaandorp hebben wij speciaal voor Pllek broden ontwikkeld zonder toevoegingen, zoals als het broodje dat met de Wild Dog komt of het desembrood waarmee een aantal van onze lunchbroodjes zijn belegd en welke je voorafgaand aan het diner geserveerd krijgt. Bakkerij Kaandorp is een traditioneel familiebedrijf uit Edam en al ruim 75 jaar een begrip in Amsterdam en omstreken. Knapperige korsten, luchtig deeg, volle smaak.

EEN AMBACHTELIJKE SELECTIE NEDERLANDSE KAZEN

Ingmar van Ingen ASK is de enige groothandel gespecialiseerd in ambachtelijke Nederlandse streek- en speciaal kazen. Het team van kaasspecialisten selecteert authentieke kazen met een verhaal die met passie voor het vak gemaakt worden en een karakteristieke smaak hebben. Daar staan zij voor garant, dus daar koopt Pllek in. Je vindt de selectie, waaronder twee biologische, terug op de dessert- en borrelkaart.

BIJ IEDER GERECHT EEN PASSENDE WIJN

De wijnen van Pllek komen alleen uit Europa en zijn voor het grootste deel biologisch (en enkele ook vegan). Samen met wijnleverancier Karakter Wijnimport selecteert Pllek vier keer per jaar passende wijnen op basis van het seizoensmenu. Om ervoor te zorgen dat al het personeel op de hoogte is van de beste wijn & spijs combinaties, wordt er voorafgaand aan het nieuwe seizoen een uitgebreide proeverij georganiseerd waarbij de nieuwe gerechten met de nieuwe wijnen geserveerd worden aan het personeel.