PIANOSCAPES | BY MARYNKA & DR GOLDFINGER

Een avond vol geïmproviseerde pianomuziek met een meditatief karakter. Marynka en Dr. Goldfinger nemen je mee in hun muzikale verhaal, versterkt door de lichtkunst van Vladimir Grafov.

Componist en pianist Marynka creeërt muziek tijdens het optreden, improviserend met haar eigen manier van ‘instant muziek’. Haar aanpak is geïnspireerd door de Indiase Raga-traditie en het resultaat van vele experimentaties en ervaringen. Haar muziek vormt zich in realtime en haar composities drukken een sfeer uit – eenzaamheid, liefde, meditatie, helderheid van de geest of gezegendheid. Marynka neemt je mee in haar verhaal op een haast meditatieve manier. Haar stijl is uniek maar kan doen denken aan de muziek van Debussy, Satie, Jarret en Gurdjieff. Haar nieuwste album heet ‘Dimension 5’.

Tijdens Pianoscapes zorgt soundartist en creative producer Dr. Goldfinger voor een extra dimensie in de muziek. Hij plaatst het geluid van Marynka’s piano in sonische context met eigen opnames en effecten. Het resultaat is een multidimensionale muzikale ervaring.

Ook aan het licht is gedacht om in een passende stemming te komen. Vladimir Grafov maakt kunstwerken, interactieve installaties en podiumontwerpen met licht en klank. Zijn werken integreren lasers, traditioneel licht en analoge optische apparaten met digitale processing. Zijn werk was recentelijk te zien in o.a. Muziekgebouw aan ’t IJ, Het Marineterrein en Beatrixpark in Amsterdam.

Alvast in de stemming komen? Luister naar Marynka’s eerste piano-album ‘Red Moon’ via Spotify.

Info & Tickets

  • zo 18 dec
  • 20:30 - 22:00

Delen