GRACHTENFESTIVAL | GITA BUHARI: JAZZ

Kom naar Pllek voor de betoverende live show van Gita Buhari. Gloednieuwe muziek in combinatie met een spectaculaire AudioVisual experience! 

Sinds Gita Buhari haar eerste nummer ‘Mariama’ deelde in 2018, staat ze op de radar. Met voorprogramma’s voor Andreya Triana, OSHUN en optredens op festivals als Grasnapolsky, Valkhof Festival en Oerol bevestigde ze dat de aandacht die ze kreeg welverdiend was. Midden in de pandemie bracht ze haar debuut-EP ‘Queen of Nothing’ uit en ontving niets dan lof voor haar unieke mix van organische en elektronische elementen en was te zien in tijdschriften als Vogue en ELLE, maar ook met livesessies bij Paradiso en 3FM. De band is bezig met het vervolg op hun debuut-EP en het belooft muzikaal een volgende stap te zetten. Gita combineert elementen van triphop, shoegaze en soul. Ze is een waar karakter dat graag hokjes doorbreekt en dat is precies wat ze van plan is met haar volgende EP.

Als aanvulling op de frisse klanken van de EP creëerde de band een betoverende AV-show in samenwerking met beeldend kunstenaar Anke Sondi (Sandberg Instituut) en creative director Jan Hürxkens (Studio Overlab).

In navolging van haar veelgeprezen debuut-EP ‘Queen Of Nothing’ in 2020 heeft Gita Buhari nu de plannen aangekondigd voor haar volgende EP ‘Blood Lily’, voorafgegaan door de meeslepende nieuwe single ‘I Used To Blame Others’. In de onzekere tijden van de pandemie wierpen Gita en haar muzikale partner Arjuna Vlasblom hun frustraties van zich af en stelden een verzameling nummers samen die de gemoedstoestand belichaamde waarin ze zich tijdens het schrijfproces bevonden. Door elementen van triphop, soul en shoegaze te combineren, keert de band met trots terug naar het podium met hun nieuwe EP.

Info & Tickets

  • wo 17 aug
  • 19:00 - 20:00

Delen