AFRICADELIC x PLLEK LIVE STAGE | FULU MIZIKI KOLEKTIV

  • vr 27 mei
  • 20:30-22:30

VRIJDAG 27 MEI
Aanvang catwalk:
20:30
Aanvang band:
21:30
Einde ca.: 22:30

Tijdens het Africadelic Festival 2022 op 27 mei treedt de band Fulu Miziki Kolektiv op op ons strand! 

Deze band is een Eco-Friendly-Afro-futuristic-Punk-Asemble van kunstenaars, die rechtstreeks uit een toekomst komen waar mensen zich hebben verzoend met Moeder Aarde en met zichzelf.

Dit multidisciplinaire collectief is gevestigd in het hart van Afrika, in de Congolese hoofdstad Kinshasa. Al enkele jaren werken ze aan het conceptualiseren van een orkest gemaakt van voorwerpen die in de prullenbak zijn gevonden, voortdurend van instrument wisselend, altijd op zoek naar nieuwe geluiden. Het maken van hun eigen instrumenten, kostuums en maskers is essentieel voor de benadering van de muzikale kernideologie van Fulu Miziki. Hun unieke geluid ondersteunt een pan-Afrikaanse boodschap van artistieke bevrijding, vrede en een strenge kijk op de ecologische situatie van de Democratische Republiek Congo en de hele wereld. Voor Fulu kan alles worden teruggevonden en opnieuw betoverd.

Ook in het teken van Africadelic is er om 20:30 uur een catwalk op het strand te zien.

Africadelic
Het Africadelic Festival is een jaarlijks festival op en rondom Internationale Afrikadag op 25 mei en wordt georganiseerd door Africadelic: een organisatie die zich inzet voor het stimuleren van (het bewustzijn over) de culturele creativiteit en diversiteit in en uit Afrika en de Afrikaanse diaspora.

Voorafgaand aan het optreden van de band en de catwalk is om 19:00 uur de film The Great Green Wall te zien in onze zaal. Klik hier voor meer info en kaarten.