Restaurant Pllek in Amsterdam is het voorbeeld
van hoe sustainability er anno nu uit zou moeten zien.

Falco Eleanorae Award, Jury

Bij Pllek hebben we een missie:

Een belevenis serveren met een menukaart waarvan je met een gerust hart kunt bestellen, zonder af te doen aan smaak en kwaliteit.

En dat hebben we waargemaakt. De afgelopen jaren creëer(d)en we ieder seizoen bijpassende gerechten met unieke smaakcombinaties, die zo duurzaam mogelijk verkregen en bereid zijn. Inmiddels kunnen we stellen dat er ook ieder seizoen weer een signature dish op de kaart staat, waar men van heinde en verre voor naar Pllek komt.

Onze leveranciers zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van hun visie en verhaal, met ingrediënten die met liefde en respect ontwikkeld zijn en zo lokaal mogelijk verkregen. Zo zorgen we ervoor dat onze gehele food & drink chain bijdraagt aan een betere wereld met een zo laag mogelijke foodprint.

Maar liefst 75% van onze menukaart is hierom vegetarisch en minstens 25% veganistisch. Het weinige vlees en vis dat we serveren komt uit het wild.

Met trots kunnen we zeggen: wij zijn het grootste groene restaurant van Amsterdam!