LAIDBACK LIVE | KUARUP QUARTET

  • zo 17 dec
  • 16:00 - 17:00

Iedere zondag van 16:00 tot 17:00 bij Pllek: Laidback Live. Dé ideale chillsessie met live muziek om je weekend mee af te sluiten. Gewoon live in ons restaurant – dus gratis toegang! – terwijl je van je drankje nipt. 

Kuarup, een kwartet bestaande uit gitaristen Murilo Damasceno en Nelson Latif, drummer Olaf Keus en saxofonist Lucas Fiquerido, nemen je mee op een reis door Braziliaanse instrumentele muziek. Van choro tot samba, van bossanova tot ritmes uit het noord-oosten van Brazilië.

Met een bachelordiploma in muziek aan de Universiteit voor de Kunsten van Paraná studeerde Murilo Damasceno aan het Conservatorium voor Populaire Muziek in Curitiba – PR, de stad waar hij meer dan 12 jaar werkte als gitarist en Braziliaanse muziekproducent. Damasceno werkte in het muziekonderwijs in verschillende Braziliaanse instellingen en werkte ook samen en trad op met artiesten als Graciliano Zambonin, Cida Airam, Daniel Migliavacca en vele anderen.

De cavaquinho en gitarist Nelson Latif vormden zijn muzikale identiteit in de legendarische jazzscene van São Paulo in de jaren tachtig. Met roots in choro en jazz mixt Latif Braziliaanse stijlen en een klassieke gitaartechniek met diverse muzikale invloeden. In de jaren negentig verhuisde hij naar Amsterdam en begon hij de cavaquinho te bespelen, een instrument dat inmiddels zijn handelsmerk is geworden.

Olaf Keus, drummer uit Nederland, gespecialiseerd in jazz, latin, braziliaanse en funkstijlen en bespeelt percussie-instrumenten uit Zuid-Amerika en Afrika. Olaf heeft met talloze muzikanten gewerkt, waaronder Mike Dell Ferro, Ronald Snijders, Efraïm Trujillo en Leslie Lopez, en speelde met veel Braziliaanse artiesten zoals Ceumar en Celio Roberto Silva. Olaf en de Indonesische pianiste Nita Aartsen toeren al enkele jaren samen door Azië en Europa.

Veelzijdigheid, energie en muzikaliteit kenmerken Lucas Figueiredo Santana, 1993. Als saxofonist maar ook klarinettist en fluitist heeft de jonge Braziliaanse muzikant gevestigd in Amsterdam een unieke manier getoond om zich via muziek uit te drukken in Braziliaanse samba-jazz, Bossa Nova en Choro met jazz. Ook is hij Keep an Eye Records-winnaar – 2020 en winnaar van Downbeat Magazine in de categorie Small Jazz Combo. Lucas is sinds 2015 gevestigd in Europa, waar hij het podium deelde met veel geweldige muzikanten uit de Braziliaanse, jazz- en popscene.