AFRICADELIC | MOVIE: THE GREAT GREEN WALL

  • vr 27 mei
  • 19:00-20:30

Deuren open: 18:30
Aanvang: 19:00
Einde: 20:30 (geen pauze)

Tijdens het Africadelic Festival 2022 wordt op 27 mei de klimaatdocumentaire The Great Green Wall bij ons vertoond!

In deze awardwinnende documentaire reist de Malinese zangeres Inna Modja door Senegal, Mali, Nigeria, Niger en Ethiopië, langs de Grote Groene Muur. Zo legt ze de acute gevolgen van de klimaatcrisis, zoals droogte, voedselschaarste, conflicten en migratie, in de Sahelregio bloot – een van de meest kwetsbare plekken op aarde (de temperaturen stijgen 1,5 keer sneller dan het wereldgemiddelde). Tijdens haar tocht ontmoet Inna ook verschillende artiesten en muzikanten die allen de maatschappelijke ontwrichting als onderwerp van hun kunst nemen. De hoop in hun muziek doet leven. The Great Green Wall is niet alleen een documentaire die de actualiteit van de klimaatverandering in een voelbare werkelijkheid toont. De film getuigt van humanisme, activisme en vooral verbondenheid.

Africadelic
Het Africadelic Festival is een jaarlijks festival op en rondom Internationale Afrikadag op 25 mei en wordt georganiseerd door Africadelic: een organisatie die zich inzet voor het stimuleren van (het bewustzijn over) de culturele creativiteit en diversiteit in en uit Afrika en de Afrikaanse diaspora.

Na afloop van de film treedt de band Fulu Miziki Kolektiv op! Entree hiervoor is gratis en het optreden vindt plaats op ons strand. Voor meer info zie hier.

Tickets

Share