MENTAL HEALTH TOUR | OPENING EXPO

In de Mental Health Art Tour wordt het belang van mentale gezondheid bespreekbaar gemaakt. Daar waar nodig worden taboes doorbroken. Centraal staan de verhalen van tien personen. Zij gaan allemaal op hun eigen manier met tegenslagen en uitdagingen om. Hun ervaringen worden hopelijk een inspiratiebron voor anderen. Mentaal weer gezond worden en blijven is een gesprek dat we in alle openheid met elkaar moeten kunnen voeren. Zonder de angst voor het vooroordeel van anderen. Zonder de angst voor stigma en hokjes. Mentale gezondheid gaat over ons allemaal. Daar kun je maar beter over meepraten.

De Nederlandse kunstenares Irene Hoff maakte een tiental portretten van mensen die op innerlijke kracht door het leven laveren. Via een QR-code bij ieder portret kun je het persoonlijke interview beluisteren.

De Mental Health Art Tour is een idee en initiatief van Tamara Swart van de netwerkorganisatie Hush Hour. Door de handen ineen te slaan en bruggen te bouwen hoopt Tamara op meer impact, bewustwording en verbinding. Om zo te werken aan een mentaal gezonder Nederland.

Samen met Irene Hoff en Remke Westerhof startte zij de Mental Health Art Tour. Via kunst en met positieve gezondheidsprogramma’s maken zij mentale gezondheid duurzaam bespreekbaar. De kunst- en educatieve projecten voor jong en oud geven inzicht in de mentale gezondheid van individuen en reiken een scala aan inspirerende middelen aan om hierover met elkaar in gesprek te gaan.

De tentoonstelling in Pllek van  januari t/m maart 2023, vormt de aftrap in het nieuwe jaar van een veelzijdig awareness programma. Meer informatie op de website van Museum van de Geest.

19:00 | Opening expositie bij Pllek

Info & Tickets

  • Mon 16 Jan
  • 19:00

Delen