Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Dit evenement is voorbij.

GOING PLACES | CIESTA

zaterdag 10 augustus

Ook deze zomer presenteren we weer Going Places. Met de combinatie van film, muziek en eten & drinken halen we de elke zomermaand (juli, augustus, september) opnieuw een ver land voor één avond naar Pllek. Kijk, dans, proef en vier de diversiteit van onze planeet met deze culturele reis naar Amsterdam Noord en voorbij de horizon!

INFO

Doors open: 20.00 uur | Film: 20.30 uur | Live & DJ’s: 22.15-3.00 uur
Facebookevent: Going Places #2 | Ciesta
FILM: Virus Tropical (2017, 97 min)
LIVE: Aires Colombianos
DJs: Eduardo Furia en Emilia Mambo
Filmticket: Tickets voor de film zijn €7,50 en te koop via deze link
Feest na afloop van de film is gratis!

Tijdens deze 2e editie van Going Places op zaterdag 10 augustus reizen we af naar Latijns Amerika. Samen met Ciesta dompelen we Pllek onder in Colombiaanse sferen – en wel met een Amsterdamse première van de Colombiaanse animatiefilm Virus Tropical (2017, 97 min). Gebaseerd op haar eigen graphic novel, is dit het coming-of-age verhaal van Paola, ofwel Powerpaola, dat zich afspeelt in Ecuador & Colombia. Met betoverende DIY zwart-wit animaties en een lo-fi Latin-indie score. Direct na de film, zo rond half elf, luidt de Colombiaanse dansgroep Aires Colombianos de fiesta in in het café-restaurant, dan omgedoopt tot Latin club. DJ’s Eduardo Furia en Emilia Mambo nemen vervolgens het stokje over en draaien hun favoriete Latin tracks (in estilo Colombiano) tot in de late uurtjes.

VIRUS TROPICAL

Het leven van Paola, van bij haar miraculeuze conceptie tot het moment waarop ze ontpopt tot een – op z’n minst gezegd – eigenwijze chica. Het gezin waarin Paola als jongste van 3 opgroeit, is allesbehalve doorsnee. Iedereen heeft er een rare twist: vader is een uitgetreden priester, moeder leest de toekomst uit dominostenen. Zus Claudia ziet Paola als een levende pop die helaas wel eens uit haar handen durft vallen, iets wat de dagen van de jaloerse zus Patty opvrolijkt. Gedurende 20 jaar volg je het leven van dit middenklasse gezin tegen een vage achtergrond van sociaal-maatschappelijke evoluties.

Gracieus, boordevol zelfspot en zelfrelativering is Virus Tropical een hertaling van de autobiografische graphic novel van Powerpaola. Aan de lopende band spatten dromen uit mekaar, worden nieuwe weer opgebouwd en wordt er vlot gewisseld van koers. De film blijft dus aan de aandacht van zijn publiek trekken. De speelse vertelstijl en pittige dialogen hebben daar natuurlijk ook iets mee te maken. Reken daarbij de opvallende, ietwat naïeve en rafelige tekenstijl van Powerpaola en je krijgt een frisse traktatie op een laconieke tragikomedie.

GOING PLACES VOOR IN DE AGENDA:

ZATERDAG 14 SEPTEMBER

Agenda Pllek: Going Places | Afrolijk

Facebookevent: Going Places #3 | Afrolijk