Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Dit event is voorbij.

AMSTERDAM FRINGE FESTIVAL | THE SPLIT

maandag 9 september

AMSTERDAM FRINGE FESTIVAL

Amsterdam Fringe Festival toont 11 dagen lang theater en dans van nieuw, onbekend en ongetemd talent op meer dan 30 locaties in Amsterdam. Er wordt een divers programma met kunstenaars van uiteenlopende achtergronden, herkomsten en toekomsten gepresenteerd. Het festival is een ode aan de theatrale gekte, de onafhankelijke geest en een pleidooi voor artistieke vrijheid. Pllek is dit jaar een locatie voor twee voorstellingen, THE SPLIT en Komt een jongen bij de rechter. 

INFO

Datum: 9 september
Aanvang: 21:30u
Tickets: Tickets zijn te koop via Amsterdam Fringe Festival via deze link
Andere data en tijden: 8 september (20:00u), 11 september (22:00u) en 12 september (20:00u)

THE SPLIT

THE SPLIT is een intieme zoektocht naar begeerlijkheid, lust en acceptatie. We duiken samen in de wereld van online-cruisingapps. Some say it’s fake, some say it’s nasty, some say it’s only about sex. Maar welk spel spelen we daar eigenlijk? Welke invloed hebben stupid-fifty-minute-hook-ups op onze identiteit? Hoe Masc4Masc durven we in het echte leven te zijn? Zullen we ooit ‘liefde’ terug kunnen vinden tijdens het scrollen langs anonieme dickpics en blote borstkassen? 

Op de beats van Gary Shepherd en met de teksten van Edna Azulay neemt Diederik Kreike je mee in deze muzikale trip, opzoek naar mogelijke antwoorden. Want via het gebruik van deze apps kunnen we iets leren over onszelf. Hij onderzoekt of er ook van je begeerlijkheid genoten kan worden, zonder dat je daar zelf aan onderdoor gaat. De manier waarop we beminnen is nou eenmaal anders dan de manier waarop we liefhebben. Moeten we niet veel sneller face-to-face over onze behoeftes praten in plaats van ze side-to-side te laten bestaan? THE SPLIT is een manifestatie van de lust. Schijt aan middelmatigheid, fuck jaloezie! Let’s walk to the borders of our sexuality, and cross them together!

Diederik Kreike

Diederik Kreike (1994) is afgestudeerd als Performer aan de Toneelacademie Maastricht. Met een dansachtergrond en liefde voor videokunst op zak, werkt hij vaak rond de thema’s: identiteit, gender, seksualiteit en theater als ontmoetingsplek. Hij zoekt vaak de theatraliteit van het nachtleven op, dat zich uit in fysiek-beeldend, rauw, gedeconstrueerd werk. Als een soort puzzel die hij, samen met het publiek, op wil lossen zonder alle antwoorden te geven. Onder de schuilnaam THISISNOTDIDI maakt hij de laatste twee jaar werk waarin hij zelf niet meer het onderwerp is, maar het andere lichaam, in welke vorm dan ook. Om vervolgens weer
terug te komen bij zichzelf.

Diederik is daarnaast ook lid van het collectief The Imperial Armpits, en speelde afgelopen zomer in de debuutvoorstelling (en tevens afstudeervoorstelling) ‘This is a city near the sea but no boats visible, only sweat’, de nachtclub van Amsterdam Fringe Festival 2018