Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Dit evenement is voorbij.

YAN presents: YIN & YAN

YAN presents: YIN & YAN
An electronic music experience, ft. XA4

YAN en XA4 tillen het collectieve bewustzijn naar een hoger niveau met hun spel van piano, vibrafoon en analoge synths. Tijdens dit concert worden uitersten opgezocht. Van zacht naar hard, van meditatief naar dansbaar, regelmatig en grillig, elektronisch en akoestisch. Een muzikale belevenis waarbij klassieke invloeden versmelten met elektronische muziek. Geïnspireerd door Philip Glass. Het werk zal binnenkort verschijnen op de nieuwe plaat van YAN bij Excelsior Recordings.

Start: 21.30
Entree: gratis

– – –

YAN
YAN is een veelzijdig musicus. Hij studeerde vibrafoon en drums aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sindsdien heeft hij samengewerkt met bekende artiesten waaronder Spinvis, Wende (waarmee hij een Edison won voor beste album) en Hans Dagelet. YAN maakt elektronische muziek waarin de markante vibrafoon centraal staat, aangevuld door percussie en veelal analoge synthesizers. Zijn muziek laat zich het beste omschrijven als filmisch, maar is zeker ook dansbaar.

XA4
Pianist Xavier Boot komt uit een kunstenaarsfamilie. Hij groeide op met zijn moeders favoriete muziekstuk “Einstein on the Beach” van Philip Glass. Toen de opera in 2012 naar Amsterdam kwam, bezocht Xavier deze direct. Het bleek de meest inspirerende ervaring van zijn leven. In een later stadium ontmoette hij Glass persoonlijk en traden zij samen op bij het concert Philip Glass & Friends.