Loading Events

« All Events

This event has passed.

Pllek Theater | A HORSE WITH NO NAME

A HORSE WITH NO NAME | MARIEKE GIEBELS & JIP VAN DEN DOOL
Maandag 22 en woensdag 24 november om 19:00 uur en 21:00 uur
Deuren openen een half uur voor aanvang.

Blijf je ook eten? Op vertoon van je theaterticket krijg je (op de dag van de voorstelling) €5 korting op je hoofdgerecht!

 

Koop hier je tickets

Een dorre vlakte. Ongeduldig hoefgetrappel. Een kind verstopt zich, een leger wordt opgesteld. Een laatste inademing, en dan stilte. Vanaf een hoge berg klinkt een brullende god, en zo begint het gevecht.

Met klinkend hart en tot de tanden toe bewapend, storten een man en een vrouw zich vol overgave in hun eigen Trojaanse Oorlog. Onuitputtelijk is hun drift, nietsontziend hun verlangen om op te gaan in harde kreten en de cadans van de vernietigende oorlog.
Maar wat ligt er onder hun koprollen en tomeloze taal? Welk zacht geluid wordt verborgen door hun oorverdovende kreten? Van welke onuitgesproken pijn vluchten zij in hun goddelijke razernij?

In “A Horse With No Name” maakt het publiek kennis met een stel, dat een mythisch conflict aangrijpt om hun eigen pijn niet te hoeven benoemen. Marieke Giebels & Jip van den Dool bewerken en gebruiken het oerverhaal van de Trojaanse Oorlog, en onderzoeken op een persoonlijke manier de kern van menselijke razernij. Want wanneer geeft woede energie, en wanneer kantelt het om in allesomvattende duisternis?

De tafel is gedekt. Schuif aan.

“…een prettig schurende wirwar van realiteiten en vragen over wat theater moet zijn, waarbij de aandacht gaande wordt gehouden door de rauwe energie van beide acteurs.”  ****NRC Handelsblad