Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Dit evenement is voorbij.

Pllek Live Stage | SnowApple supports Mexico

PLLEK LIVE STAGE presents:
A summer special [zit-editie]

Live music from SnowApple and friends

Aanvang: 20:00 uur
Entree: gratis
Donaties welkom!

– – – –

SnowApple supports Mexico

Op 15 september, Mexico Onafhankelijkheidsdag, organiseren het internationale muziektheatercollectief Snowapple en de mariachi groep Mariachi Tierra Caliente een concertavond in Amsterdam om hun solidariteit te tonen met Mexico. Dit jaar is voor ons allemaal anders en vervreemdend. We snakken naar de warmte en gezelligheid van onze vrienden… Omdat we niet in Mexico kunnen zijn, halen we de Mexicaanse vibe naar ons toe!

We nodigen al onze vrienden uit om te komen luisteren en meespelen. In het programma maken we ruimte voor een open jamsessie. De entree is gratis en je kunt doneren voor het goede doel; de productie van beschermende maskers in Mexico. Het programma bestaat uit een optreden van Snowapple en we krijgen een bijzonder concert van de Mexicaanse Gabriel Morfin en Aura Rascón op de Indiaase instrumenten tabla en bansuri. Voor de echte old fashioned Mexicaanse folklore geven Leonardo Prieto (jarana, tres cubano), Omar Medina (jarana, gitaar) en Osito Moro von Ropi (sax, Latin percussie) een kort concert.

Naast het muzikale programma, vertellen Julia Hollander en Roos Wonders over hun documentaire ‘Ni Una Más’, waarin ze de Mexicaanse muzikant en activist Vivir Quintana en vrouwenband Las Brujas portretteren in hun strijd tegen femicides in Mexico.

Snowapple is een internationaal muziektheatercollectief met leden uit onder andere Mexico. De Mexicaanse bassist van de band, Cynthia Martinez heeft een organisatie opgericht dat beschermende maskers maakt voor dokters en verpleegkundigen. Met dit evenement willen we geld inzamelen voor haar project zodat er meer maskers gemaakt kunnen worden.