Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Dit evenement is voorbij.

FRINGE | NADER TOT U

Zondag        05 SEP.       18:00-19:00

Maandag     06 SEP.      21:15-22:15 (uitverkocht)

Woensdag   08 SEP.      19:15-20:15 (laatste kaarten!)

Donderdag  09 SEP.      21:15-22:15 (uitverkocht)

Get your tickets here!

NADER TOT U | Een erotische bedevaart 

LARS BRINKMAN

Als slungelige puberjongen met een grote bos pluizige krullen, wordt Lars Brinkman op schoolreis in het Vaticaan voor het eerst met zijn eigen seksuele gevoelens geconfronteerd. Dat deze locatie symbolisch is voor zijn verdere zoektocht naar zijn seksualiteit, beseft hij op dat moment nog niet.

In Nader tot U onderzoekt Lars Brinkman het spanningsveld tussen homo-erotiek, schaamte en het Christendom. Jaren liep hij met een boog om de Kerk heen. Want met het ontdekken van zijn seksualiteit en een ontluikende fantasie, groeit ook de schaamte, het ongemak en de afeer tegen al wat religieus is. Toch is hij nu, in ontwikkeling van slungelige jongen naar zelfverzekerde man, nieuwsgierig naar God. Waar komt deze plotselinge aantrekkingskracht vandaan en waarom juist nu?

Lars confronteert zichzelf met zijn weggestopte verlangens en opent op die manier een gesprek met het publiek over schaamte en seksualiteit. Met persoonlijke verhalen en via een veelheid aan invalshoeken – zoals zijn liefde voor Christelijk kunst en de erotiserende kracht van het geloof – neemt hij je mee in een intieme en persoonlijke zoektocht naar spirituele en erotische overgave.

“Lars Brinkman brengt met Männerbund een ontluisterende geschiedenisles, die een verdere speelplek buiten Theater Na de Dam verdient.”

– Theaterkrant, over Männerbund

“In woord of in beeld ondersteunt de ene voordracht de andere, waardoor iedere bijdrage een grotere zeggingskracht krijgt dan zichzelf. Krachtige ondersteunende beeldspraak komt bijvoorbeeld van Lars Brinkman, die in sportbroekje heen en weer loopt en verschillende loopjes uitprobeert, waarbij je uit jezelf ‘vrouwelijk’ of ‘mannelijk’ associeert.”

– Theaterkrant, over Boys won’t be boys

Credits Spel, tekst, concept | Lars Brinkman
Eindregie | Jef van Gestel
Dramaturgie | Sara de Monchy
Vormgeving | Rosa Schützendorf
Publiciteitsbeeld | Arjan Benning & Polina Gladkova