Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Dit evenement is voorbij.

Laidback Llive | Cacha Mundinho

Cacha Mundinho: Een muzikale voyage door de wereld van de Lusofonie.

De basiscomposities komen van vocaliste/gitariste Joana Almeida, aangevuld en verrijkt met de inbreng van Sjahin During op percussie, José Soares op saxofoon, Felix Hildenbrand op contrabas. Het woord ‘cacha’ komt uit het creools van Kaapverdië en is een verbastering van “vangen”, ‘mundinho’ komt van mundo en betekent “kleine wereld” … Cachamundinho: “catch a small world.”

Het Cacha Mundinho Quartet is een geheel nieuw akoestisch initiatief dat spontaan is ontstaan gedurende de covid-19 periode tijdens jamsessies van bevriende muzikanten die in dezelfde wijk wonen en de tijd namen om nieuwe muzikale inspiratiebronnen aan te boren. Sinds 13 maart 2020, terwijl het hele culturele leven stil werd gelegd, zijn percussionist Sjahin During en Joana Almeira bezig met deze nieuwe creatie, die de rijke Lusafone muziekculturen met elkaar wil verbinden.

Almeida woont sinds dit jaar in Amsterdam en heeft haar leven gewijd aan een uniek traject: ze is de eerste vrouwelijke, klassieke fado gitarist in Portugal. Ze componeert eigen composities in het Portugees, geïnspireerd door de fado en traditionele Portugese troubadour liederen maar met een onmiskenbaar eigen en actueel signatuur. Elementen uit Kaapverdiaanse en Braziliaanse muziek worden gecombineerd met de improvisatorische wendbaarheid van de betere jazz.

Aangevuld door José Soares op saxofoon, die oorspronkelijk uit Portugal komt, maar thans woonachtig in Amsterdam na zijn afgeronde studie aan het Amsterdamse Sweelinck Conservatorium, biedt het Cacha Mundinho Quartet een eigen sound, ter ere van de Lusafone wereld. Soares werkt met musici zoals Sun Mi Hong, Harmen Fraanje en Fuensanta Mendéz. Felix Hildenbrand op contrabas is al vele jaren actief in de jazz- en wereldmuziek, en treedt regelmatig op met fado-zangeres Maria de Fátima, jazzgitarist Anton Goudsmit, trompettist Eric Vloeimans en saxofonist Efraïm Trujillo. Sjahin During is de percussionist en initiatiefnemer van dit gezelschap, bekend van Arifa & Namibian Tales. Het Cacha Mundinho Quartet is een fonkelnieuwe loot aan de eeuwenoude stam van de Lusafone muziekculturen.

Wanneer: zondag 26 september | 16:00 – 17:00 uur
Extra info: live optreden op het strand van Pllek!
Gratis entree