Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Dit evenement is voorbij.

Fringe Amsterdam | MESSE

Messe is het Franse woord voor ‘mis’ en uiteraard een verwijzing naar het Engelse woord ‘mess’. Binnen mijn debuutalbum gebruik ik de katholieke mis als kader voor het album. Met het album en met de daaraan gekoppelde voorstelling wil ik op zoek gaan naar hoe ik een mis beleef op mijn eigen voorwaarden. Waarbij ik de vorm, de pracht of de praal van de katholieke mis wil (mis)gebruiken: maar de inhoud niet. Via de songs beleven we een mis zoals je die nog nooit hebt meegemaakt. In één lange muzikale lijn van dertig minuten nemen we je mee in de fantasie van de Zonnekoning die u betoverend zal bezingen.

Madonna leerde me ‘how to express myself’, Gaga legde me uit dat ik ‘on the right’ en ‘born this way’ was en Stromae suste me in slaap met de boodschap dat het allemaal wel goed zou komen. ‘So what I’m still a rockstar’ en ‘if you can’t love yourself how in the hell you gonna love somebody else’, voegde P!nk en Rupaul nog toe… Wees welkom bij mijn, multilinguale, kerkelijke queer popconcert van Francofonisch goud. Welcome to my mess.

1e voorstelling: 19.00 – 19.30
2e voorstelling: 21.00 – 21.30
Koop HIER je tickets

– – – 

Amsterdam Fringe Festival
Amsterdam Fringe Festival toont jaarlijks in september 11 dagen lang theater en dans van nieuw, onbekend en ongetemd talent op meer dan 25 locaties in Amsterdam. Fringe is een platform en vrijplaats voor eigenzinnige makers en hun publiek. Jong talent, uitvinders, nichevirtuozen, hybriders, out-of-boxers, post-avantgardisten, vreemde vogels, wildcards en al dan niet bewust artistiek thuislozen: ze nodigen je uit om mee te gaan op Fringe-avontuur langs de rafelranden van het theater en de stad. Van de kleine theaters en verborgen parels tot obscure garages en onontgonnen terrein. Een ode aan de theatrale gekte, de onafhankelijke geest en een pleidooi voor artistieke vrijheid.

amsterdamfringefestival.nl