Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Dit evenement is voorbij.

Fringe Amsterdam | MEPHISTO: EINE KOMÖDIE

Helaas. We hebben gefaald. In onze eindeloze poging om in flikkerend discolicht te dansen, zijn we vergeten onze demonen van gepaste aandacht te voorzien. Terwijl zij jankend, koprollend en kronkelend onze blik probeerden te vangen op de dansvloer, keerden wij ons af en deinden mee op de beat van het flitsende licht. Maar bij elke weggewuifde donkerslag, begonnen onze demonen harder te briesen en te jammeren om aandacht. ‘Een aaitje, een gesprekje, een blik zou al genoeg zijn’, zo kermden zij. Uiteindelijk, ten einde raad, ondernamen zij een wanhoopsdaad: zij stalen onze kinderen. Weg uit de discotheek. Eén voor één voerden zij ze af; onze jongens, meisjes en alles ertussenin. Wij lieten ze begaan, sloten onze ogen en schurkten nog wat steviger tegen elkaar aan. Opeengepakt dansen we nu, oneindig, in een herhalende, middelmatige misstap. Zonder kinderen, zonder licht. Niet donker, maar grijs, flitsend grijs, is het hier.

Marieke Giebels studeerde in 2015 af aan de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Bij Fraslab van Frascati Producties maakte zij in 2019 ‘Margarete: Eine Tragödie’, het eerste deel van haar duivelstragedies. In dit tweede deel van haar moderne vertaling van Goethe’s Faust, creëert zij een duistere kroniek over onze verslaving aan het licht. Ondersteund door een dreigende soundscape van Jip van den Dool (Orkater), neemt zij het publiek mee op een trip langs onze demonische symbolen en duivelse onderbuikgevoelens.

1e voorstelling: 18:45 – 19:30
2e voorstelling: 21.30 – 22.15
Koop HIER je tickets

– – – 

Amsterdam Fringe Festival
Amsterdam Fringe Festival toont jaarlijks in september 11 dagen lang theater en dans van nieuw, onbekend en ongetemd talent op meer dan 25 locaties in Amsterdam. Fringe is een platform en vrijplaats voor eigenzinnige makers en hun publiek. Jong talent, uitvinders, nichevirtuozen, hybriders, out-of-boxers, post-avantgardisten, vreemde vogels, wildcards en al dan niet bewust artistiek thuislozen: ze nodigen je uit om mee te gaan op Fringe-avontuur langs de rafelranden van het theater en de stad. Van de kleine theaters en verborgen parels tot obscure garages en onontgonnen terrein. Een ode aan de theatrale gekte, de onafhankelijke geest en een pleidooi voor artistieke vrijheid.

amsterdamfringefestival.nl