Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Dit evenement is voorbij.

Africadelic | BLICK BASSY (livestream)

africadelic

Pllek presenteert samen met Paradiso:

BLICK BASSY (in concert) met als openings act BAHGHI

Aanvang: 19:00 uur

– –

AFRICADELIC

Africadelic is een jaarlijks festival in Paradiso op 25 mei – Internationale Afrikadag – waarin de verbindende kracht, creativiteit en culturele diversiteit in (en uit) Afrika gevierd worden. Dit jaar biedt het festival een gratis online film- en muziekprogramma, met op dinsdag 25 een online concert van de Kameroense singer-songwriter Blick Bassy en de Eritrese zangeres Bahghi als support. Ook bestaat de livestream uit opnames van optredens van het online festival van vorig jaar. Het vooraf opgenomen programma wordt in de avond van dinsdag 25 mei als livestream uitgezonden via onderstaand Youtube-kanaal.

Daarnaast is er van 25 tot en met 30 mei een gratis online filmprogramma te volgen, met meer dan twintig films van Afrikaanse en Afrikaans diasporische makers. De afsluitende lounge vind bij ons plaats op zondag 30 mei.


/// BLICK BASSY 
///

De in Frankrijk wonende Kameroense singer-songwriter Blick Bassy bezit een soulvolle en meeslepende stem, waarmee hij fraaie arrangementen van gitaar, banjo, cello en trombone aanvoert. The Guardian omschreef Blick Bassy als een van de meest vindingrijke en onderscheidende Afrikaanse artiesten van dit moment. In het voorprogramma staat Bahghi, een Amsterdamse zangeres van Eritrese afkomst.

Voorafgaand aan deze optredens is een ‘State of the Continent’-talk met Blick Bassy te volgen. Hierin komt de artiest aan het woord over zijn nieuwe album ‘1958!’, dat een eerbetoon is aan Ruben Um Nyobé, de vaak vergeten onafhankelijkheidsleider van zijn vaderland. Het festival zendt ook opnames van optredens van vorig jaar uit, toen Africadelic vanwege de coronamaatregelen ook online werd georganiseerd.