Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Dit evenement is voorbij.

FRINGE | A HORSE WITH NO NAME

Zondag         05 SEP.     20:30-21:30

Maandag      06 SEP.     19:00-20:00

Woensdag    08 SEP.     21:30-22:30 (laatste kaarten!)

Donderdag   09 SEP.     19:00-20:00 (uitverkocht)

Get your tickets here!

A HORSE WITH NO NAME

MARIEKE GIEBELS & JIP VAN DEN DOOL

Een dorre vlakte. Ongeduldig hoefgetrappel. Een kind verstopt zich, een leger wordt opgesteld. Een laatste inademing, en dan stilte. Vanaf een hoge berg klinkt een brullende god. En zo begint het gevecht.

Met klinkend hart en tot de tanden toe bewapend, storten een man en een vrouw zich vol overgave in hun eigen Trojaanse Oorlog. Onuitputtelijk is hun drift, nietsontziend hun verlangen om op te gaan in harde kreten en de kadans van de vernietigende oorlog.
Maar wat ligt er onder hun koprollen en tomeloze taal? Welk zacht geluid wordt verborgen door hun oorverdovende kreten? Van welke onuitgesproken pijn vluchten zij in hun goddelijke razernij?

In “A Horse With No Name” maakt het publiek kennis met een stel, dat een mythisch conflict aangrijpt om hun eigen pijn niet te hoeven benoemen. Marieke Giebels & Jip van den Dool bewerken en gebruiken het oerverhaal van de Trojaanse Oorlog, en onderzoeken op een persoonlijke manier de kern van menselijke razernij. Want wanneer geeft woede energie, en wanneer kantelt het om in allesomvattende duisternis?

De tafel is gedekt.

Schuif aan.

 

Over “A God That Can Dance” : “In haar prachtige, zelfgeschreven, meanderende literair-filosofische tekst is zij een verlaten, zoekende vrouw. (…) Ze verleidt, confronteert en intimideert, en schept daarmee een verwarrend soort intimiteit.” – *****

Hein Janssen – de Volkskrant