Pllek

KUNST, CULTUUR, EVENTS EN MEER
11 Juni 2017
RUIGE RAKKERS | THEATERVOORSTELLING "JUNI"

RUIGE RAKKERS | THEATERVOORSTELLING "JUNI"

‘Pien van Diepen wil graag opgehaald worden uit de ballenbak. Ik herhaal: Pien van Diepen wil graag opgehaald worden uit de ballenbak.’

Op zondag 11 juni gaat de jeugdvoorstelling ‘JUNI’ (6+) van theaterduo Hermans weet Raad in première tijdens Ruige Rakkers in Pllek Amsterdam. Met deze voorstelling wil het theaterduo professionaliseren en is daarom een samenwerking aangegaan met actrice  Eva Van der Gucht (bekend van o.a. het Klokhuis, De Vloer Op, Dik Trom), die met ‘JUNI’ haar regiedebuut maakt. De muziek is in handen van Peer Thielen.

‘JUNI' gaat over een meisje dat is achtergelaten in de ballenbak, omdat ze haar eigen feestje heeft verpest. Ze moet maar even nadenken over wat ze heeft gedaan. 'Helemaal niks!', vindt ze zelf. Het verhaal beschrijft een vluchtige ontmoeting tussen twee verschillende werelden. Hoe vanzelfsprekend is de kijk op je eigen wereld en wat gebeurt er als alles ook anders kan zijn dan je had verwacht? In een tijdperk waarin alles zomaar wordt gezegd en gedaan, laat Hermans weet Raad op een beeldende, dynamische en lichtvoetige manier zien dat daar soms ook consequenties aan verbonden zijn. Voor grote en kleine mensen vanaf 6 jaar.


Aanvang 1e voorstelling: 13.30 uur
Aanvang 2e voorstelling: 16.00 uur (PREMIERE)
Online ticket: € 5,00
Ticket a/d deur: € 7,00
Leeftijd: 6+

- - -

Hermans weet Raad bestaat uit uit actrices Canick Hermans en Tanja de Raad, beiden afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Tanja was o.a. eerder te zien als Prinses Linde in Prinsessia (Studio 100) en Canick als Vlinder in Vlinder, een meisje zonder naam (Theater WEI) en diverse kleine gastrollen in series als Goede Tijden Slechte Tijden en Jeuk!. Daarnaast is Canick o.a. te horen als Yolanthe Sneijder Cabau in diverse televisieprogramma’s. 

Om een groter publiek aan te spreken en een deel van de begroting te dekken, heeft Hermans weet Raad de crowdfunding ‘Help Hermans weet Raad aan Ballen’ op het platform Voor de Kunst opgezet. Ze hopen op voldoende donaties voor o.a. 10.000 gekleurde ballenbakballen.

De nieuwe theatermakers streven ernaar om de doelgroep juist nu te stimuleren zich te verbinden met de thema’s en elkaar en niet alleen te consumeren. ‘Met onze producties willen we kinderen leren een open blik te ontwikkelen, plezier te maken en bovenal in contact te blijven met elkaar.’, zegt Tanja de Raad. Hermans weet Raad zoekt daarin een middenweg tussen het maatschappelijke jeugdtheater en het commerciële entertainment.