Pllek

KUNST, CULTUUR, EVENTS EN MEER
30 Maart 2018
PLLEK LIVE STAGE | JOEY LE SOLDAT

PLLEK LIVE STAGE | JOEY LE SOLDAT

PLLEK LIVE STAGE PRESENT:
Joey le Soldat (Burkina Faso)
Genre: Hiphop & Electro meets Traditional African music


Deuren open: 20.00
Aanvang show: 21.00

Online ticket: 7,50
Deurprijs: 10,00
Student & CJP: 5,00

- - - 

Pllek Live Stage is het concept van pllek voor avontuurlijke muziekliefhebbers met twee opvallende live acts en een DJ-set. Eigenwijze artiesten die een brug slaan tussen niet-westerse genres en (live) elektronica. Een exotische, onverwachte avond met live muziek op de dansvloer. Pllek Live Stage is een nacht van ontdekking.

Kom borrelen met je vrienden, geniet van gevestigde namen en opkomend talent uit binnen- en buitenland, sta open en laat je verrassen! Honger? Eet vooraf een hapje mee in ons restaurant. Gasten die bij ons gedineerd hebben krijgen 50% korting op de deurprijs. (Reserveren kan online via www.pllek.nl)

- - - 

/// JOEY LE SOLDAT ///
Joey le Soldat brengt met zijn diepe, krachtige flow een unieke stijl die 90’s hiphop en electro versmelt met Afrikaanse samples. Herkenbaar, rauw en werelds. Vrijdag 30 maart staat de artiest uit Burkina Faso op het podium met zijn nieuwe, spectaculaire album BARKA (2017).

Joey’s populariteit groeide in Europa nadat zijn eerste album Burkin Ba werd uitgebracht in 2014. In diezelfde periode explodeerde zijn roem echter in Burkina Faso toen hij zich mengde in een massale jeugdopstand tegen president Campaore die na 27 jaar ten val werd gebracht.
Joe le Soldat groeide op met Amerikaanse rap en traditioneel Afrikaanse muziek en maakt in zijn muziek een verbindingsslag tussen deze genres. Rappers waaronder Nas, Mobb Deep en Kery James zijn inspiratiebronnen voor hem, omdat zij verhalen vertellen, iets waar hij zich in zijn muziek ook op focust.

/// BENJAMIN FRO ///
Benjamin Fro is een Amsterdamse rapper en zanger die tekeergaat over filosofische maatschappelijke onderwerpen tot onzinnige dubbelzinnigheid, met beats die dansbaar genoeg zijn om je existentiële crisis toch aangenaam te maken. Fro kwam als artiest tot wasdom in zijn jaren als rapper van PLeaSe!, waarmee hij honderden optredens gaf bij o.a. DWDD, de Melkweg en Paradiso.

In zijn debuutjaar (2017) speelde Benjamin Fro al meer dan 40 shows door heel Nederland met DJ Gianni Futon en zijn liveband: The Theory of Justice. In februari 2018 bracht hij samen met zijn band zijn tweede album “Behave” uit in een uitverkochte Paradiso.


/// PRACE /// 
Je zou hem een componist, een muziekproducer, een pianist of een DJ kunnen noemen. Zijn roots liggen in de hiphop cultuur, jazz en Latin, elektronische genres en hij studeerde Indiase en Arabische muziek. Prace combineert het beste van verschillende muziekculturen om de schoonheid van de wereld samen te brengen in een eigen gecreëerde stijl die hij Dubnova noemt. Latijnse ritmes met een dub-stijl baseline en elektronische sounds gecombineerd met organische elementen.