Pllek

KUNST, CULTUUR, EVENTS EN MEER
21 Maart 2017
Ontdek de sterrenhemel | De Dertigers Club

Ontdek de sterrenhemel | De Dertigers Club

Zijn vallende sterren wel echte sterren? Wat is er zo bijzonder aan de grote beer? Waarom zien we gedurende de 4 seizoenen verschillende sterrenbeelden? Waarom is er maar heel af en toe een zonsverduistering te zien? En hoe herkennen we planeten?

Tijd: 19.30 - 22.00
Online ticket: 14,50
Facebook event

- - -

Astronomie docent Milo Grootjen, coördinator educatie van het Planetarium in Artis, neemt ons tijdens dit college mee door de sterrenhemel. Wij leren zelf de sterrenhemel te analyseren en te begrijpen vanaf de aarde en het wordt je duidelijk wat je nou precies ziet vanaf de aarde. We bespreken hoe de aarde zich beweegt in ons zonnestelsel en de standen en banen van de maan, planeten en sterren. Hoe werken maanfasen, zonsverduisteringen en hoe ziet de sterrenhemel er tijdens de verschillende seizoenen uit? Hoe kun je planeten of een ruimtestation tussen de sterren herkennen en wanneer zie je welk sterrenbeeld?

Tijdens deze praktische avond worden allerlei tools aangeboden en door Milo proefjes voorgedaan, om de onderwerpen en vragen inzichtelijk te maken. Als je jezelf eenmaal kunt oriënteren aan de sterrenhemel, gaat er een wereld, of beter gezegd een heel heelal voor je open. Zo kun je voortaan onder een echte sterrenhemel je weg vinden!

Als het weer het toe laat kunnen we na het college zelf nog even buiten de sterrenhemel bekijken!

- - -

"Ontdek de Sterren" is een initiatief van De DertigersClub


OVER DE DERTIGERSCLUB
De DertigersClub organiseert events voor en door Dertigers. Je hoeft geen lid te zijn, maar wel een Dertiger ;-)