Pllek

KUNST, CULTUUR, EVENTS EN MEER
10 Augustus 2018
Going Places | Reggae Vibrations

Going Places | Reggae Vibrations

Met de combinatie van film, hapjes en muziek halen we deze zomer vier continenten voor één avond naar pllek. Kijk, proef, dans en vier de diversiteit van onze planeet. Going Places is een culturele reis naar Amsterdam Noord en voorbij de horizon. 

- - - 

Tijdens de derde editie van Going Places reizen we onder de vlag van Reggae Vibrations af naar het Caribisch gebied. 

Om 22.00 uur beginnen we met de open air vertoning van Kingston Crossroads (Nederlandse première!). Direct na de film, zo rond half twaalf, luidt Heights Meditation - Reggaeband (LIVE) het feest in binnen in het cafe/restaurant, dan omgedoopt tot club. DJ’s Live Wire en Ike Melchizedek nemen vervolgens het stokje over en draaien hun favoriete reggaeplaten tot in de late uurtjes. Heerlijke hapjes van Ital Maiky en een kleurrijke art expo van Mario Supa maken de Carribean vibes helemaal compleet. 

Going Places | Reggae Vibrations 
FOOD: Ital Maiky
ART: Mario Supa
FILM: Kingston Crossroads (Nederlandse première!)
VOORFILM: Pressing Matters in Jamaica (2017)
LIVE: Heights Meditation - Reggaeband
FUNKY BEATS: LiveWire en Ike Melchizedek (DJ's)


Event: 22.00 - 03.00 | gratis entree
Film: 22.00 | koptelefoon: 10,00 (tickets online!)

- - - 

Film: Kingston Crossroads (2017)
Na de uitverkochte sneak preview van Kingston Crossroads vorig jaar, presenteren we nu vol trots de Nederlandse première van de film van het Duitse regisseursduo Oliver Becker en Jonas Schaul bij pllek!

Kingston Crossroads is een reis door een van de meest opwindende – zowel in positieve als negatieve zin van het woord – steden ter wereld: Kingston, de hoofdstad van Jamaica. De documentaire biedt een unieke momentopname van de stad en dan vooral de roots reggae (revival) scene verteld door de ogen van verschillende fascinerende Jamaicaanse stedelingen, als Kabaka Pyramid, Micah Shemaiah, Luciano, Gabre Selassie (de oprichter van de populaire Kingston Dub Club), Exile Di Brave, Mau Mau en I Nation.
Ze vertellen openlijk over hun leven en hun visie op actuele onderwerpen zoals de ontwikkeling van roots reggae, de status van Rastafari, repatriëring naar Afrika en gedwongen deportatie. Deze onderwerpen vormen de kruispunten (‘crossroads’) van Kingston, een plek waar jong en oud werken aan hun dromen, uitdagingen en inspirerende doelen.

Kingston Crossroads beleefde in juni 2017 zijn wereldpremière op het Caribbean Film Festival in Houston en heeft sindsdien op verschillende internationale filmfestivals gedraaid. Vorig jaar vertoonden we de film voor het eerst in Nederland als sneak preview en nu presenteren we exclusief de Nederlandse première.

Bij slecht weer verplaatsen we de film naar binnen, dus het gaat altijd door. Het reggaefeestje na de film (start: 23.30 uur) is verder helemaal gratis!


Funky Beats (LIVE)
De Amsterdamse band Heights Meditation - Reggaeband maakt reggae met dub, ska, hip-hop en dancehall. De lead singers Danny 'Smooth' en Otty Ranking zingen in een unieke mix van Engels, Patois (Jamaicaans) en Surinaams, en worden daarbij immer bijgestaan door Murl (bass), Frits (keyboard), Collin (gitaar) en Tiv (drum). De combinatie van klassiekers en eigen werk is positief, aanstekelijk en energiek, vol goede vibes.
In korte tijd is Heights Meditation - Reggaeband uitgegroeid tot een van de meest succesvolle underground reggaebands in de Benelux (ze waren de winnaar van de Benelux Reggae Contest 2015!). Naast intieme clubs en gezellige block parties hebben ze inmiddels ook opgetreden op festivals als Reggae Geel, Reggae Lake Festival en Zwarte Cross en venues als Rotterdam Ahoy, TivoliVredenburg en De Oosterpoort. These guys burn out every place en deze avond dus ook pllek!

Funky Beats (DJ'S)
Remco Hordijk aka DJ LiveWire is een longtime member van de Reggae Bomb Crew, het bekende Utrechtse soundsystem dat altijd een eerbetoon brengt aan de authentieke reggae: rootsreggae, ska, rocksteady en vroege dancehall. Daarnaast is LiveWire onderdeel van Kako Da Ne, het Utrechts dj-collectief dat naar eigen zeggen de wereld redt van slechte muziek met hun unieke tropical sounds, van electropical, dub, nu cumbia, reggae, tot balkan bass, afro pearls, moombahton en baile funk. Voor ons zal LiveWire zijn lekkerste reaggae tracks meenemen.

Ike Melchizedek is een dj/selector die houdt van het 'mashen' van muziekstijlen. Hij staat voor een eclectische sound met invloeden uit (future) hiphop, r&b, reggae, dancehall, dance, Afro house, baile funk, kuduro en trap.