Pllek

KUNST, CULTUUR, EVENTS EN MEER
18 Augustus 2017
Going Places | Fiesta Latinoamericana

Going Places | Fiesta Latinoamericana

Tijdens de derde editie van Going Places 2017 reizen we samen met de Muchachas Borrachas af naar Latijns-Amerika. Onder de titel Fiesta LatinoAmericana (bekend van OT301) dompelen we Pllek op vrijdag 18 augustus onder in feestelijke sferen, compleet met film, food, een kunstexpositie van Stijn Hoekstra, DJ’s en live muziek.

Om 21.00 beginnen we de avond met een expositie opening van Stijn Hoeksta die zijn vakantie in Cuba filmisch belicht, gevolgd door een open air filmvertoning. Direct na de film verhuizen we naar binnen en begint het feest met live muziek en DJ’s tot 03:00 uur ’s nachts. Ondertussen kan er de hele avond genoten worden van authentieke hapjes. De film kost € 8,50, de rest van de avond is gratis toegankelijk.

GOING PLACES | FIESTA LATINO AMERICANA

OPENING EXPO: 21.00
START FILM: 22.00
FEEST: 00.00 - 03.00 (direct na de film)

EXPO: Stijn Hoekstra
FILM: Los Nadie (2016), 84 min
FOOD: Jazmina Delicious
LIVE: Taxi Bongo
BEATS: DJ Eduardo

FILM TICKETS ONLINE: € 8,50 | DEUR: € 10,00
(Expo en feest gratis toegang)

* * *


FOOD & ART
Vanaf 21.00 uur kun je genieten van lekkere authentieke hapjes. Ondertussen opent op de galerij in het restaurant de expositie van Stijn Hoekstra (1983), een filmer en fotograaf uit Amsterdam. Naast camerawerk houdt hij zich sinds een aantal jaar bezig met reclamefotografie voor diverse merken en reist hij de wereld over voor vrij werk.
De fotoserie in Pllek is gemaakt tijdens zijn laatste vakantie in Cuba waar hij drie weken heeft doorgebracht. Zonder planning gaat hij, voor de eerste zonnestralen zich laten zien, op pad zoekend naar het perfecte beeld. Licht en schaduw zijn net zo belangrijk als het lijnenspel. Eenmaal de perfecte plek gevonden, wacht hij geduldig tot het juiste onderwerp zijn kader binnenloopt.
In deze serie heeft hij naast zijn filmische straatfotografie ook portretten geschoten van het trotse Cubaanse volk. Alle foto's zijn genomen met analoge lenzen uit de jaren '70 om het beeld van het authentieke Cuba te versterken.

FILM (BINNEN)

Vlak na zonsondergang vertonen we op het strand Los nadie, een ultracoole punkfilm over vijf Colombiaanse vrienden, Camilo, Mechas, Manu, Ana en Pipa, die rondlopen met intense gevoelens van onrust, verwondering, tederheid en woede. Ze proberen te overleven in de stad Medellín in het noordwesten van Colombia (na Bogota de grootste stad van het land) – een stad die hen zowel aantrekt als afstoot, die hen zowel verleidt met beloften als constant vijandig afwijst. Muziek, street art en vriendschap zijn hun wapens van verzet en de brandstof voor hun reis naar volwassenheid. Los nadie is een origineel zwart-wit portret uit Medellín waarin jongeren op zoek zijn naar zichzelf, naar elkaar, naar de toekomst, en naar de wereld waarin ze een plek moeten verwerven. De film biedt een frisse en rauwe schets van deze subcultuur van Colombiaanse muzikanten en straatartiesten in Medellín, de stad die in korte tijd van moordhoofdstad tot toeristische trekpleister veranderde.

Kaarten voor de Amsterdamse première van Los nadie kun je online bestellen (€8,50) of op de dag zelf halen aan de deur (€10) tot de voorraad strekt. Bij slecht weer verplaatsen we de film naar binnen, dus het gaat altijd door. De fiesta na de film (start: 23.30 uur) is verder helemaal gratis! Kun je niet bij de film aanwezig zijn? Op donderdag 25 augustus wordt Los nadie ook op FLAR in Rotterdam vertoond!

FUNKY BEATS (BINNEN)
Na de film gaan we binnen verder in ons café/restaurant, dan omgedoopt tot een Fiesta Latino Americana. We luiden het feest in met een live act, Taxi Bongo, gevolgd door DJ Eduardo die tot 03:00 hun feestelijkste platen draaien zodat je je voor 1 nacht in Latijns Amerika waant.