Pllek

KUNST, CULTUUR, EVENTS EN MEER
22 September 2018
Going Places | Arabic Affairs

Going Places | Arabic Affairs

Tijdens deze vierde en laatste editie van Going Places, Going Places #4 | Arabic Affairs, maken wij samen met het Arab Film Festival en Afrolijk een uitstapje naar het Midden Oosten. Om 21.00 uur vertonen we de Egyptische film Ali, The Goat and Ibrahim (2016). Hierna begint het feest met een DJ-set van Jalaba Brothers, gevolgd door nog meer DJ’s die het roer overnemen en er tot 03.00 gedanst kan worden op onze Perzische tapijten. 


Going Places | Arabic Affairs
FILM:
21.00 uur |DJ'S: 22.30

ART: t.b.a.
FILM: Ali, The Goat and Ibrahim (2016)
FUNKY BEATS: Jalaba Brothers & Friends

FILM TICKET: 5,00
(Feest & DJ's: gratis toegang)

Arabic Affairs wordt georganiseerd i.s.m. Outdoor Cinema, Arab Film Festival, Afrolijk en Gasten in je Gezicht.


- - - 

FILM (OUTDOOR IF THE WEATHER IS GOOD)
Ali, The Goat and Ibrahim (2016)
Arabic spoken w/ English subtitles

Deze Egyptische speelfilm van Sherif El Bendary brengt twee dolende zielen bijeen, die aan een bizarre roadtrip beginnen in gezelschap van een geit.

Ali, één van de twee mannen, is verliefd op zijn geit Nada, of overlaadt haar in ieder geval met een overvloed aan affectie. Ibrahim werkt in een opnamestudio en begint stemmen te horen die hem bang maken. Beiden zoeken hun heil bij een genezer en ontmoeten elkaar in diens kliniek. Aangezien de genezer Ali en Ibrahim allebei als ‘vervloekt’ diagnostiseert en hun dezelfde oplossing voorschrijft, gaan ze samen op pad. Als ze 3 magische stenen in de 3 grote wateren van Egypte – de Middellandse Zee, de Rode Zee en de Nijl – gooien, zou hun vloek verbroken moeten worden. Hun trip brengt hen in de gekste situaties.

Deze ogenschijnlijk bizarre comedy blijkt tegelijkertijd een ontroerend verhaal over vriendschap te zijn. Haast en passant beroert hij ook die onderwerpen die in het leven centraal staan: zelfontdekking en zelfacceptatie.


FUNKY BEATS (INDOOR)
Na de film verplaatsen we naar binnen in het restaurant, dan omgedoopt tot club, voor een feestje. De Jalaba Brothers trappen af met een dj-set die iedereen naar de dansvloer verleidt. Samen met hun DJ vrienden trekken ze ‘m tot 3.00 uur door met de meest spicy Oosterse platen.

"Jalaba Brothers are your supplier for the hottest, soulfullest and sexiest Eastern-styled dance music from around the Globe. These brothers don’t think borders, they think music. For years these lads have been digging up exotic melodic treasures from countries like Turkey, Sudan, India, Morocco, The Middle-East, the Balkan and found a way to blend them together in their colourful DJ-sets".