Pllek

KUNST, CULTUUR, EVENTS EN MEER
04 Oktober 2018
FERROTOPIA | AVOND EXPEDITIE #3

FERROTOPIA | AVOND EXPEDITIE #3

Naast ons op het terrein staat sinds april 2018 de spraakmakende kunstinstallatie Ferrotopia van Joep van Lieshout. Binnen deze installatie wordt een serie Avond Expedities gepresenteerd. Gedurende deze expedities verken je onder leiding van programmamakers Joost Janmaat (Partizan Publik) en Rieke Vos (Stichting NDSM-werf), het kunstproject en de wereld van ijzer op verschillende manieren. Inhoudelijke presentaties wisselen zich af met ludieke expedities, uitdagende proeverijen, muziek, poëzie en andere kunsten. De installatie staat tot december 2018.

Meer informatie over de kunstinstallatie vind je HIER.

- - - 

Ferrotopia | Avond Expeditie #3
Domestikator: Een Avond over Bestialiteit
Locatie: Ferrotopia (gebouw naast Pllek)
Tijd: 19.30 - 21.30 (gratis diner van 18.00 - 19.30!)
Entree: 5,00

Bestialiteit is sinds 2010 bij Nederlandse wet verboden. Datzelfde geld voor het tonen van afbeeldingen ervan. Maar in de kunst was dierenseks vroeger juist een zeer geliefd onderwerp. Musea hangen er letterlijk vol mee. Is dat puur symboliek, of was seks met dieren vroeger een gebruikelijk tijdverdrijf? Hoe is dit tegenwoordig? Hoe intiem mag een relatie met een huisdier zijn? Waar ligt de grens? En wie bepaald dat?

Tijdens deze Avondexpeditie laat bioloog en schrijver van 'Lief Dier' Midas Dekkers ons zien hoe de relatie tussen dier en mens vroeger een stuk intiemer, vrijgevochtener en misschien ook gelijkwaardiger was als nu. Hij onderzoekt onze huidige omgang met dieren, die misschien wel doorspekt is van preutsheid en hypocrisie.

Ook Joep van Lieshout stelt met zijn werk de Domestikator vraagtekens bij de wijze waarop mensen tegenwoordig dieren domesticeren en onderwerpen. Met het gedicht wat hij voordraagt gaat hij dieper in op dit vraagstuk. Beeldend kunstenaar Melanie Bonajo laat ons met haar performance zien hoe een intieme relatie met dieren ook juist voor de mens een verrijkende waarde is.

- - -

Voorafgaand aan deze Avondexpeditie verzorgt de Keuken van het Ongewenste Dier een bijzondere gratis maaltijd voor zowel vleeseters als vegetariërs. Reserveren niet nodig, schuif maar aan!

MENU

Gerookte gans met kappertjes en dressing
Stadsduif in 't groen
Boontjes, seitanstoomwortel voor vega’s
Frietjes met rozemarijn en muskusrattenstoof
Mini glaasje bisque van Amerikaanse rivierkreeft